MDU praktik

Forløb:
I forbindelse med Multimediedesigner studiet har jeg været i 10 ugers praktik hos Catillo ApS.
De 10 uger er et krav i starten af 4. semester før afsluttende hovedopgave.
Jeg nåede kun, at søge tre praktiksteder før, at jeg valgte praktikplads.
Jeg blev indkaldt til møde hos alle tre, men nåede kun, at være til den første før, at jeg tog beslutning om, at være i praktik hos dem – Catillo ApS. Dette valgte jeg fordi, at jeg så det som en mulighed for, at udvikle mig personligt og professionelt.

 

Beliggenhed:
Catillo ApS ligger i Viby J, Bjørnholms Alle 30 i samme bygning hvor Host Nordic og Dynamic Web hører til.

 

Hvad mit praktiksted laver til dagligt:
Catillos ”plads” kan kort beskrives som, at varetage mindre og mellemstore virksomheders samt privatpersoners hjemmesider, hvor Dynamic Web derimod har større kunder.
Catillo yder professionelle hjemmesider til konkurrencedygtige priser og er derfor et oplagt valg, for dem der ikke ønsker, at bruge en formue på en hjemmeside men stadig ønsker en professionel identitet på internettet.

Eksempler på opgaver:
– Løbende support på telefon og e-mail.
– Hjemmesider i Dynamic Web CMS for nye kunder i form af udkast og herefter live version.
– Hjemmesider i Dynamic Web CMS for eksisterende kunder i form af redesigns på ældre hjemmesider.
– SEO tiltag ud fra SEO analyser fra ekstern partner.
– AdWords baseret på kunders behov/ønsker om yderligere markedsføring på nettet i søgemaskiner.

 

Min erfaring inden praktik og hvad jeg kunne byde ind med:
Min erfaring med CMS udover lidt almindelig kendskab til WordPress var meget sparsom. Derfor var Catillo oplagt som praktisted for mig, for at bygge oven på den teoretiske og praktiske kunnen og viden fra studiet, hvor jeg mest havde kodet / scriptet hjemmesider fra bunden i Sublime Text 3. Med disse nye udfordringer så jeg fra start frem til, at få mere forståelse for, kendskab til og teknisk kunnen i et professionelt miljø for rigtige kunder.

 

Mine opgaver:
Jeg startede ud fra dag ét med, at udføre support opgaver i Dynamic Web og at besvare Catillos email support.
Sjældent var der ikke noget af lave i løbet af de 10 uger.
Jeg førte en logbog til mig selv og min vejleder. Logbogen indeholdt kort fortalt for hver enkelt dag, nogle af de opgaver jeg havde beskæftiget mig med.

Eksempler på opgaver:
– Support for kunder på e-mail.
– Redigering af hjemmesider i Dynamic Web CMS på front-end delen (Indhold, design og funktion).
– Simple billedredigeringer (beskæringer, komprimeringer, fjernelse af gamle logoer på tøj etc.).
– Produktstyring i E-commerce / webshop delen af Dynamic Web.
– SEO optimeringer på hjemmesider.
– Google AdWords kampagner for kunder.

Catillo - Dynamic Web

Konkret eksempel på en support opgave:
Kunde skriver ind via support funktionen på deres første udkast til hjemmeside.
(Hjemmesiden er endnu ikke live med korrekt URL).
I support funktionen er det muligt, at beskrive for hver enkelt side på hjemmesiden, hvad der skal udføres.
Dette gør det nemmere for både kunden og support, at forstå, hvad der skal udføres på korrekt vis i første omgang.

Der er rettelser til tre forskellige sider: Forside, underside omhandlende firma ydelser og kontakt underside:
– Forsiden skal have nyt logo indsat, ny call to action tekst, samt skal en eksisterende carousel slider have nye billeder. (Disse billeder samt logo er uploadet af kunden via FTP klienten FileZilla).
Logo indsættes i HTML/CSS for, at få det ønskede design korrekt. Call to action opdateres.
Billeder beskæres og komprimeres, så de passer til de eksisterende billeder i carousel slider, uploades og sættes ind.
– Undersiden der beskriver firmaets ydelser skal opdateres med tilsendt tekst, da de har fået to nye ydelser.
Det sættes ind, som det nuværende således, at i venstre side vises navigations menu for de forskellige ydelser, i midten beskrives det primære om produktet (den tilsendte tekst), i højre side indsættes en global kontaktformular.
– Undersiden med kontaktinformation skal opdateres med nye oplysninger i form af e-mail, tlf. nr., CVR nr., social media links med ikoner til Facebook og LinkedIn (Til ikoner for disse bruges der enten Font Awesome eller Facebook og LinkedIn’s egne brand ikoner).

Kunden skriver ind over flere omgange med rettelser og tilføjelser indtil, at denne er tilfreds.
Hjemmesiden vil herefter gå live af Catillo.

 

Pause hos Catillo:
Pauserne blev holdt udenfor, hvor jeg typisk sad med en anden praktikant hos Catillo og ind i mellem også et par praktikanter fra DynamicWeb.

Catillo - Pause

Der var bl.a. også et rum med PS4 og FIFA.

 

Fredags øl hos Catillo:
På fredage var der typisk en øl, at slutte af på.

Catillo Fredagsøl
Catillo Fredagsøl

Der var også firmafest anden sidste fredag med spisning og Comedy Zoo.

Praktik Firmafest

Praktik Firmafest Spisning

 

Anbefaling:
Steen (direktør i Catillo) har skrevet en anbefaling af mig, på baggrund af min tid hos dem:
Anbefaling (PDF)

 

Hvad nu?:
Jeg har nu afleveret praktik rapport inkluderende:
– Praktikaftale herunder personlige og professionelle læringsmål, som blev skrevet og underskrevet før praktikstart.
– Logbog for hver enkelt dag i de 10 uger med nogle af de udførte opgaver.
– Hvordan, jeg har opnået mine personlige og professionelle læringsmål i praktikken.
Jeg ser nu frem til praktik eksamen og herefter afsluttende hovedopgave.

 

Opdateret:
Jeg har nu været oppe til praktikeksamen og fået et 10 tal (jeg fik ikke 12, da jeg ikke kunne svare på ét spørgsmål, som jeg først kom i tanker om svaret på efter eksamen) og kan nu fokusere på hovedopgave.

Udgivet i MDU studie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Seneste kommentarer

    Kategorier